Zwemacademie

Wielsbeke

NIEUW CONCEPT

Zwemacademie Swimcool

In Nederland is leren zwemmen voor élk kind verplicht en wordt er gestart vanaf de leeftijd van 4 à 5 jaar. Belangrijke en essentiële vaardigheden worden vanaf de jongste leeftijd aangeleerd, alsook de 3 basiszwemslagen schoolslag, rugcrawl en borstcrawl.

Bij Swimcool kan er al gestart worden vanaf de leeftijd van 3,5 jaar, hierbij is het wel belangrijk om te weten dat het wat langer kan duren alvorens het eerste zwemdiploma behaald wordt.

Uitleg concept

Bij Swimcool zijn we overtuigd van de leerlijn in Nederland en hebben we onze zwemacademie hierop gebaseerd. Met trots kunnen we meedelen dat dit nieuw concept reeds op onze zwemschool in Roosdaal werd toegepast en een groot succes was. Dankzij deze leerlijn leert jouw kind:

– de basisvaardigeheden, zoals drijven op de buik en rug
– zichzelf redden wanneer hij/zij in het water valt
– onder water zwemmen mét kleren aan
– de basistechniek van schoolslag (zonder ademhaling)
– de basistechniek van rugcrawl en borstcrawl

De kindjes worden per tijdstip onderverdeeld in 4 ‘zones’:
Zone rood (niveau 1)
Zone geel (niveau 2)
Zone blauw (niveau 3)
Zone groen (niveau 4)
Per zone zijn een aantal stickers te behalen, elke sticker staat voor een bepaalde doelstelling, die jouw kind op zijn of haar poster kan kleven. Deze poster ontvangt jouw kind tijdens de eerste les. Na het behalen van alle stickers van een bepaalde zone, schuift jouw kind door naar de volgende zone tot de poster vol is.

Indien jouw kind alle doelstellingen behaald heeft (m.a.w elke zone doorlopen heeft), wordt er tijdens de lessen verder gewerkt op techniekverfijning.

DOELSTELLING: jouw kind zwembadveilig krijgen en het aanleren van de juiste zwemtechnieken na 2 schooljaren

Benieuwd naar nieuwe zwemacademie?

Neem zeker een kijkje naar onderstaand filmpje over ons nieuw concept: