Zwemles met max 2 tot 3 kinderen

Sportkampen met zwemmen

Bewegingslessen in de buurt

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind leren zwemmen?

Bij Swimcool is elke leeftijd welkom om te leren zwemmen. Wij focussen ons vooral op kleuters. Zij kunnen bij ons starten om kennis te maken met het water, om dan uit te groeien tot een echte waterrat en zich volledig thuis te voelen in de diepte. Ons team staat helemaal klaar om jouw kind op zijn of haar eigen tempo alle zwemtechnieken aan te leren.

Ben je geïnteresseerd in onze Swimcoole zwemlessen?

Verschil in leeftijd wanneer ze leren zwemmen

Tijdens onze privézwemlessen maken wij onderscheid in verschillende niveaus. Zo kunnen wij zwemles aanbieden op maat van elk kind. Elk niveau heeft ook een eigen minimumleeftijd. Zo start de jongste groep vanaf 3,5 jaar met watergewenning en leren ze vanaf 4 jaar overleven in het water. Samen bouwen we op naar hun zwemervaring. Elke groep krijgt ook hun eigen naam. De jongste groep heet bij ons de mini zeeschildpadjes.

Je kind kan blijven groeien

Nadat ze hun eerste zwemervaring hebben opgedaan, kunnen ze verder groeien door het behalen van enkele brevetten. Zo kunnen kinderen vanaf 4,5 jaar terecht in de iets oudere groep om rugcrawl aan te leren en onze oudste groep vanaf vijf jaar focust echt op de schoolslag. Zo zijn ze op jonge leeftijd al mee met alle basistechnieken van het zwemmen. Zindelijke kinderen van de peuterklas tot het eerste leerjaar zijn ook welkom op één van onze sportkampen in Oost-Vlaanderen. Tijdens zo’n sportkamp leren ze ook zwemmen, maar nog kennismaken met een hoop andere sporten.

Schrijf je kind in voor één van onze lessen

Heb je de juiste leeftijdscategorie gevonden om je kind te leren zwemmen? Schrijf je dan in via onze website of neem contact met ons op door te mailen naar ons hoofdkantoor in Geraardsbergen via info@swimcool.be. Wij helpen je graag verder met al je vragen en hopen je kind snel waterplezier te bezorgen. Je kan bij ons terecht voor lessen in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, maar er blijven locaties bijkomen. Wie weet zwemt jouw kindje binnenkort voorbij in rugcrawl of schoolsag.