Zwemles met max 2 tot 3 kinderen

Sportkampen met zwemmen

Bewegingslessen in de buurt

Watergewenning en “leren overleven” zwemmen
in Aalst en de rest van België

Leren zwemmen is belangrijk, daarom leren we kleuters stapsgewijs kennismaken met water tijdens onze watergewenning in Aalst, Wielsbeke en de rest van Vlaanderen. Voor ze kunnen leren zwemmen in rugcrawl en schoolslag, leren we kinderen eerst kennismaken met het water, zodat ze zich er veilig en met plezier in kunnen begeven. Vanaf de leeftijd van 3,5 jaar kunnen jouw kinderen terecht tijdens onze lessen watergewenning in Aalst, Wielsbeke,… bij Swimcool. Daarna kan je kind doorstromen naar andere niveaus en telkens iets nieuw leren. “Leren overleven” tijdens het zwemmen bijvoorbeeld. Van zodra je kinderen watergewend zijn bij Swimcool kan je bij ons vanaf 4 jaar starten met het aspect “leren overleven” in water: dit wil zeggen dat als je kind in het water valt op reis of op uitstap dat het zichzelf kan redden.

Ben je geïnteresseerd in onze Swimcoole zwemlessen?

Wat doen we tijdens onze watergewenning in Aalst, Wielsbeke en omstreken?

Je kindje leren kennismaken met water doen we stap voor stap. Zo zorgen we ervoor dat je kindje niet afhaakt na een paar lessen. We beginnen met enkele spatten in het gezicht en gaan dan over naar op en neer springen in het water. Speelsgewijs leren we tijdens onze lessen watergewenning in Wielsbeke, Aalst, enzovoort, telkens meer, totdat we klaar zijn om ons te focussen op “leren overleven” in het water en uiteindelijk kunnen zwemmen.

Het is namelijk enorm belangrijk dat kinderen leren omgaan met het water en dus “leren overleven” tijdens het zwemmen. Zo panikeren ze niet als ze ermee in aanraking komen en kunnen ze zichzelf redden. Nadat we de kinderen hebben laten kennismaken met water tijdens onze watergewenning in Aalst, Wielsbeke,…, zijn ze klaar om te “leren overleven” als ze aan het zwemmen zijn. Vanaf de leeftijd van 4 jaar kan je kind hiermee starten, maar later inspringen is geen enkel probleem.

We werken namelijk met verschillende leeftijden om te leren zwemmen en maken zwemlessen op maat. Buiten Aalst kan jouw kleintje op nog tal van andere plaatsen terecht voor een privézwemles om te “leren overleven” in het water en tijdens het zwemmen. Zo bieden we ook nog watergewenningslessen aan in Wielsbeke te West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.

Ben je geïnteresseerd in onze Swimcoole zwemlessen? Schrijf jouw kleuter in voor zijn/haar eerste zwemlesje

Staat jouw kleuter- te springen voor zijn/haar eerste sprongetjes in het water? Schrijf je dan snel in voor een les watergewenning of een les “leren overleven” zwemmen in onze zwemschool in bijvoorbeeld Aalst of Wielsbeke. Of contacteer ons hoofdkantoor in Geraardsbergen via info@swimcool.be. Wij kijken er alvast naar uit om jou kleine waterrat bij te staan tijdens zijn/haar eerste zwemlesje.